Statsviterkonferansen

Statsviterkonferansen arrangeres for alle statsvitere, praktikerne innenfor faget som ønsker faglig påfyll, og de som arbeider med forskning og undervisning. Tradisjonelt arrangeres konferansen hvert år, men de siste årene har det vært flere avvik fra dette. Det nye styret forsøker å avholde en statsviterkonferanse i året.

Oversikt over kommende konferanser

Programmet for 2017 er nå klart og kan lastes ned her. Konferansen finner sted fredag 10.november i Georg Sverdrups hus (bibliotekbygningen på Blindern). Blant de temaene som vil diskuteres er den norske velferdsstatens fremtid, Norges Høyesterett, norsk klimapolitikk, stortingsvalget 2017 og faglig uavhengighet i sentraladministrasjonen.

Programmet for Statsviterkonferansen 2017. Du kan melde deg på konferansen her.

Oversikt over tidligere konferanser

 

6 tanker om “Statsviterkonferansen

  1. Anders Ravik Jupskås

   Hei. Det blir dessverre ikke noen konferanse dette året, til det er tiden for knapp. Det er imidlertid en konferanse neste år under planlegging nå.

   Svar
  1. Anders Ravik Jupskås Innleggsforfatter

   Ja, kjønnsbalansen er veldig, veldig dårlig. Dette handler (1) dels om at noen kvinner vi spurte, ikke kunne (f.eks. Trine Eilertsen og Signy Vabo), (2) dels om at foreningen drives på frivillig basis, så det er grenser for hvor mye tid vi kan bruke på å lete frem innledere og kommentatorer, (3) dels om at selve prosessen med å sette sammen programmet er desentralisert (ulike folk har ansvaret for ulike paneler), noe som gjør at ingen har full oversikt for programmet er klart, og (4) dels om at vi gjorde en for dårlig jobb når det gjelder å finne flinke kvinnelige innledere. Vi lover å skjerpe oss, og satser på en mye bedre kjønnsbalanse neste år! (det skal jo ikke så mye til).

   Svar
 1. Cathrine Andersen

  16 menn og 3 kvinner. Det er flaut. Kan ikke tro at dere ikke kunne ha en bedre balanse som reflekterer mangfoldet av kompetanse i det statsvitenskapelige miljøet, og virkelighetens Norge og verden.

  Svar
  1. Anders Ravik Jupskås Innleggsforfatter

   Se svaret over. Helt enig i at dette ikke reflekterer mangfoldet av kompetansen i det statsvitenskapelige miljøet, men at det ble slik har noen forklaringer. Uansett vil vi gjøre vårt ytterste for at det skal bli bedre neste år.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>